Museum

Aquincum Museum och romerska ruiner:

Dessa två tusen år gamla ruiner är kvar av den romerska staden Aquincum och innehåller en imponerande ruin av amfiteatern. Innehållet i museet inkluderar väggmålningar, mosaikgolv, en rekonstruerad vatten orgel och ett diorama som visar vad och hur den romerska adeln åt.

Budapest Historiska Museum:

Detta är den största samlingen av Budapests arkeologiska fynd, kartläggning av utvecklingen av de olika bosättningarna från romartiden fram till det trettonde århundradet. Besökare kan se en del av det medeltida slottet på Buda, även vardagliga föremål, dokument, vapen, gravstenar, och det kungliga palatsets gotiska statyer. Det finns också utställningar som fångar historiska ögonblick från modern tid.


Militärhistoriska museet:

Denna innehåller en märklig samling av historiska vapen ända sedan tiden före de turkiska krigen till det tjugonde århundradet, även uniformer, flaggor, kartor, snäckor, en mynt samling innehållande inte mindre än 28.000 mynt och en utställning med minnen från ungerska flygare som emigrerade efter andra världskriget.

Moderna konst-museet:

Här visas moderna utställningar från konstsamlar-man och hustru Peter och Irene Ludwig, ursprungligen från Köln. Museet koncentrerar sig på de senaste femtio åren av modern konst i allmänhet, och de sista tio åren av modern ungersk konst i synnerhet.

Transport museet:

En av de äldsta fordonssamlingarna i Europa, det finns en modelljärnväg som är känd världen över. Aktuella utställningar: För hundra år sedan och idag, Ett sekel av ungersk motorsport, historia ungerska allmänna vägar, historia ungerska ångmaskiner, och Budapests fordons-historia.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Spa & Bad

Budapest